Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tuki- ja neuvontapalvelut

 

SINUKSI -Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu Puhelin- ja verkkopalvelusta saat tukea seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuolen moninaisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Voit lähettää verkon kautta kysymyksen vastattavaksi koska tahansa. » Sinuksi


Myös DreamWear Club ry pitää yllä tukipuhelinta. Transvestiiteille, heidän puolisoilleen ja läheisille tarkoitettu auttava puhelin toimii numerossa 040 766 8657. Lue lisää DreamWear Clubin nettisivuilta » DreamWear Club

 

Koulutus

 

Lahden Seta ry tarjoaa erilaisia koulutuskokonaisuuksia seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuolen moninaisuuteen liittyen.            

 

Koulutuksissa yleisesti käsiteltäviä asioita ovat mm. Seta ry:n esittely, seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuus, HLBTIQ-terminologia ja seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöön kuuluvan henkilön kohtaaminen. Koulutuksissa näkökulmana on yhdenvertaisuus.

 

Kokemuskouluttajat ja kouluvierailut

 

Lahden Setanjärjestämiin koulutuksiin ja kouluvierailuihin osallistuu vuosittain satoja peruskoululaisia Päijät-Hämeenja Kymenlaakson alueella. Koulutuksissa yleisesti käsiteltäviäasioita ovat mm. Seta ry:n esittely, seksuaalisen  suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuus, HLBTIQ-terminologia ja seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöön kuuluvan henkilön kohtaaminen. Koulutuksissanäkökulmana on yhdenvertaisuus.

 

Koulutuksissa huomioidaan perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet (2014) ja tuodaan esiinopetussuunnitelman perusteissa mainittuja sisältöjä.  

 

Kouluvierailujen kohderyhmiä ovat mm. peruskoulujen (6. vuosiluokasta alkaen) oppilaat, Prometheus- ja rippikoululeiriläiset sekä erilaiset nuorisoryhmät.

 

Tarjoamme peruskoulutuksen ja/tai kokemuskouluttajan lyhyen vierailun hintaan 30 € / 45 minuuttia tai 50 € / 70 minuuttia. Matkakulut laskutetaan tilaajalta, jos koulutus järjestetään Lahden kaupunkiliikenteen alueen ulkopuolella.

 

Peruskoulutusten toteuttajina toimivat pääsääntöisesti yhdistyksen vapaaehtoiset, jotka ovat käyneet Setan kouluttajakoulutuksen. Kokemuskouluttajat kuuluvat itse seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöön ja kertovat omasta näkökulmastaan ja he eivät välttämättä ole käyneet Setan kouluttajakoulutusta.

 

Ammatilliset ja täydennyskoulutukset

 

Ammatillisten ja täydennyskoulutusten kohderyhmänä ovat useimmin sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja/yai koulutusalalle suuntautuvat opiskelijat tai alalla jo työskentelevät ammattilaiset. Ammatilliset ja täydennyskoulutukset räätälöidään aina tilaajan tarpeiden mukaan.

 

Ammatilliset ja täydennyskoulutukset tarjoamme hintaan 95 € / 90 min. Hinta sisältää koulutuksessa käytetyn esityksen sähköisessä muodossa. Matkakulut laskutetaan tilaajalta, jos koulutus järjestetään Lahden kaupunkiliikenteen alueen ulkopuolella.

 

Ammatillisten ja täydennyskoulutusten kouluttajana toimii Setan ammatillisten koulutusten kouluttaja ja Lahden Setan palveluohjaaja Mikko Ahtila, sosionomi (AMK), LTO, MPEAT, NTM. Tämän lisäksi niihin voidaan yhdistää myös kokemuskouluttajanpuheenvuoro.

 

Palveluohjaajan tavoitat sähköpostitse:

Lahden Seta Ry

Palveluohjaaja

Mikko Ahtila

palveluohjaaja(a)lahdenseta.fi.