Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Lahti Pride

Terveiset Lahti Pride 2019 -tiimiltä: Iso kiitos kaikille osallistuneille, vapaaehtoisille, esiintyjille ja yhteistyökumppaneille!

Viidettä Lahti Pride -tapahtumaa vietettiin 15.5.-26.5.2019. Lahti Pride 2019 piti sisällään 17 erilaista tapahtumaa, joihin osallistui yhteensä 1023 kävijää. Tapahtumia järjestettiin laidasta laitaan. Osana ohjelmaa olivat esimerkiksi perhejooga, nuorille suunnattu Pride of being yourself -ilta, tatuointipäivä, vintage-ilta, satutuokio, kirjoitustyöpaja, koulutustilaisuus ammattilaisille, päättäjien päiväkahvit sekä tietysti Pride-kulkue, päiväohjelma ja iltabileet.

Lahti Pride 2019 -mielenosoituskulkueeseen osallistui noin 400 ihmistä, eli osallistujaennätys rikottiin jälleen. Kulkue sekä perjantaista sunnuntaihin jatkunut sateenkaariliputus antoivat vahvan viestin siitä, että Lahdessa saa jokainen olla sellainen kun on. Lisäksi koko tapahtuma toi näkyväksi seksuaalisen suuntautumisen, sukupuolen ja sen ilmaisun moninaisuutta. Tapahtuma loi myös mahdollisuuksia osallistua, iloita ja kohdata.

Lahti Pride järjestettiin tänäkin vuonna täysin vapaaehtoisvoimin. Kolmen hengen ydintiimin lisäksi tapahtumaa oli tekemässä noin 40 vapaaehtoista. Tapahtumaa tehtiin myös yhteistyössä lahtelaisten yritysten ja yhdistysten kanssa. Yhteistyö olikin yksi äärimmäisen tärkeä voimavara Lahti Pride -tapahtuman onnistumisen kannalta. Kiitos vielä kerran kaikille mukana olleille!

 

HALUATKO MUKAAN LAHTI PRIDE 2020 -YDINTYÖRYHMÄÄN?

Ensimmäistä Lahti Pridea vietettiin 2014 ja yhtä välivuotta lukuun ottamatta, tapahtuma on tuonut vuosittain Lahteen kulkueen, tori- tai puistojuhlan, koulutuksia, bileitä, taide-ja kulttuuritapahtumia ja erilaisia vertaistapaamisia.

Nyt sinulla on mahdollisuus hakea mukaan Lahti Pride 2020 -työryhmään ja päästä vaikuttamaan tulevan tapahtuman sisältöihin. Ydintyöryhmään on tavoitteena saada 5 jäsentä. Työryhmässä pääset suunnittelemaan, tekemään ja toteuttamaan. Työryhmä aloittaa työskentelyn marraskuussa 2019.

Työtehtävät voivat liittyä mm. viestintään, tapahtumatuotantoon, yhteistyöhön eri tahojen kanssa, varainhankintaan tai vaikkapa bileiden järjestämiseen. Aikaisempaa kokemusta Pride -tapahtuman järjestämisestä ei välttämättä tarvitse olla.

Jos innostuit vapaaehtoistyöstä Lahti Pride -tapahtuman parissa niin kirjoita itsestäsi pieni esittely, kerro mistä osa-alueesta tapahtuman järjestämisessä olet kiinnostunut ja lähetä viestisi meille sähköpostilla osoitteeseen info@lahdenseta.fi

Keskiviikkona 9.10. järjestetään Lahti Pride ydintyöryhmän avoin kokous klo 19-21 Lahden Monikulttuurikeskus Multi-Cultilla, Päijänteenkatu 1.  Katso tapahtuma Facebookissa!

Tule paikalle tutustumaan tiimiläisiin ja kyselemään tarkemmin vapaaehtoistyöstä!

 

Tapahtumasta lisää osoitteessa www.lahtipride.fi!